Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Curry med 100 vitlöksklyftor

Fotograf: Mattias Kristiansson

Curry med 100 vitlöksklyftor

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
2 portioner
Galnast på länge... 100 vitlöksklyftor för 2 personer! En enkel curry där du tillagar vitlöksklyftorna tills de blir smältande mjuka i konsistensen. Det här receptet kommer från Meera Sodhas kokbok Made in India. En väldigt inspirerande bok för du som gillar indisk mat.

Liknande recept

Asiatisk bowl med tofu, gurksallad och srirachamajo

Vegetarisk färsgryta med smaker från Balkan

Rostade kronärtskockshjärtan med citrondipp

Ingredienser

2 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 1 msk neutral olja
  • 0.75 tsk bruna senapsfrön
  • 10 st curryblad
  • 100 st vitlöksklyftor
  • I vikt?

    ca 300 g.

  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk tamarindpasta
  • 1.5 dl kokosmjölk

Gör så här

curryindienindiskveganveganskvegetariskvegetarisktvegovegomagasinetvitlökvitlökscurry

Publicerad: 2 mars, 2021

Uppdaterad: 10 april, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut
curryindienindiskveganveganskvegetariskvegetarisktvegovegomagasinetvitlökvitlökscurry

Publicerad: 2 mars, 2021

Uppdaterad: 10 april, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept april 30, 2025

Asiatisk bowl med tofu, gurksallad och srirachamajo

Det här är en perfekt rätt för tofutvekare. Först river du tofun och steker sedan den i olja så att den får fint med färg. Sen tillsätter du en enkel sås med asiatisk touch som ger smak på ett kick. Servera med gurksallad, srirachamajonnäs och ris.

Recept april 28, 2025

Vegetarisk färsgryta med smaker från Balkan

Recept april 25, 2025

Rostade kronärtskockshjärtan med citrondipp

Recept april 23, 2025

Grillad färsk vitkål med kaprischimichurri

Recept april 23, 2025

Smöriga bönor och sparris i buljong

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.