
Fotograf: Eva Hildén
Dallasburgare med karamelliserad ananas
4 portioner
Den här burgaren är min absoluta favorit. En kryddig biff gjord på formbar vegofärs, toppad med krispig Dallassallad och karamelliserad ananas.
Ingredienser
4 port
Dallasburgare
-
600 g formbar vegofärs
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 st vitlöksklyfta, finhackad
-
1 msk ljus sojasås
-
2 tsk rökt paprikapulver
-
1 tsk torkad oregano
-
1 tsk torkad koriander
-
1 tsk senapspulver
-
1 tsk mald spiskummin
-
salt
-
svartpeppar
Dallassallad
-
200 g vitkål, strimlad
-
1 st morot, grovt riven
-
1 st grönt äpple, rivet
-
1 st rödlök, finhackad
-
1 dl krossad eller finhackad ananans
-
1.5 dl majonnäs
-
salt
-
svartpeppar
Karamelliserad ananas
-
4 st ananasringar, i juice
Servering
-
4 st hamburgerbröd
-
saltgurka, skivad
-
rostad lök