
Fotograf: Eva Hildén
Farmors köttfria köttbullar med brunsås och pressgurka
4 portioner
Min farmors köttbullar var så himla goda och det här är mitt bästa försök att vegofiera dem. Serverade med brunsås, lingonsylt och pressgurka. Jag älskar vegetariska bollar på solrosfrön och ströbröd. De blir liksom nötiga i smaken och underbart saftiga
Ingredienser
4 port
Köttfria köttbullar
-
4 dl solrosfrön
-
2 st gula lökar, finhackade
-
2 dl ströbröd
-
2 dl vatten
-
2 msk ljus sojasås
-
2 tsk mörk sojasås
-
2 msk majsstärkelse
-
salt
-
vitpeppar
Brunsås
-
2 msk smör
-
2 msk vetemjöl
-
5 dl grädde
-
1 msk flytande grönsaksfond
-
1 msk ljus sojasås
-
0.5 tsk mörk sojasås
-
1 msk röd vinbärsgelé
-
salt
-
svartpeppar
Pressgurka
-
1 st gurka
-
1 msk strösocker
-
1 msk ättiksprit (12 %)
-
1 dl vatten
-
1 msk finhackad persilja
-
1 nypa salt
-
vitpeppar
Servering
-
4 portioner kokt potatis
-
lingonsylt