
Fotograf: Mattias Kristiansson
Friterad vegetarisk schnitzel med hot sauce
4 portioner
Jag fick den geniala idén att panera en redan friterad schnitzel för att ge den extra smak och ännu mer härlig krispighet. Här med hot sauce och en svalkande ranchdressing.
Ingredienser
4 port
-
4 st vegoschnitzlar
-
olja att fritera i
Ingredienser
Frityrsmet
-
2.5 dl mjölk
-
1.5 dl vetemjöl
-
2 msk hot sauce
-
salt
Panering
-
2 dl vetemjöl
-
0.5 tsk cayennepeppar
-
0.5 tsk lökpulver
-
0.5 tsk vitlökspulver
-
0.5 tsk paprikapulver
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
Ranchdressing
-
1 dl majonnäs
-
1 dl yoghurt
-
1 st vitlöksklyfta, riven
-
1 msk finhackad dill
-
1 msk finhackad persilja
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
4 st hamburgerbröd
-
sallad
-
1 st rödlök, tunt skivad