
Gemistá – grekiska risfyllda tomater
Ingredienser
4 port
-
4 st stora tomater eller 8 medelstora
-
1 dl vatten
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 msk olivolja
-
0.5 dl olivolja
-
1.25 dl rundkornigt ris
-
4 msk hackad bladpersilja
-
2 msk hackad mynta
-
4 msk russin, gärna gula eller gröna
-
4 msk pinjenötter
-
0.5 tsk svartpeppar
-
1 msk salt
Servering
-
grekisk yoghurt
Gör så här
Receptkreatör

Grekisk mat
I Sara Bergs bok Grekisk mat (Natur & Kultur) bjuds det på autentisk grekisk mat. Se bredden på det fantastiska grekiska köket med allt från spännande varmrätter till smårätter, sallader, röror och desserter.
Receptkreatör

Grekisk mat
I Sara Bergs bok Grekisk mat (Natur & Kultur) bjuds det på autentisk grekisk mat. Se bredden på det fantastiska grekiska köket med allt från spännande varmrätter till smårätter, sallader, röror och desserter.