Fotograf: Eva Hildén
Grekisk burgare med grillad grönsaker
4 portioner
Den här vegetariska burgaren har samlat det godaste från det grekiska köket. Oregano, mynta, tzatziki och fetaost. Det blir en hel del grillade grönsaker, men de är supergoda att servera som tillbehör vid sidan av.
Ingredienser
4 port
Burgare
-
1 st rödlök, finhackad
-
1 tsk torkad oregano
-
1 tsk torkad mynta
-
2 msk finhackad persilja
-
salt
-
svartpeppar
Grillade grönsaker
-
0.5 dl olivolja
-
1 tsk vitlökspulver
-
1 tsk torkad oregano
-
1 tsk torkad mynta
-
salt
-
svartpeppar
-
1 st aubergine, skivad
-
1 st zucchini, skivad
-
2 st tomater, skivade
-
2 st paprikor, i bitar
-
2 st rödlökar, i tjocka skivor
Tzatziki
-
1 st gurka, grovt riven
-
1 tsk salt
-
2 dl yoghurt
-
2 st vitlöksklyftor, rivna
-
2 msk finhackad dill
-
1 msk olivolja
-
1 nypa strösocker
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
4 st hamburgerbröd
-
smulad fetaost