Indisk brödpudding – Shahi tukda
Ingredienser
4 port
Rabdi
-
4 dl mjölk
-
3 dl grädde
-
0.75 dl strösocker
-
2 tsk majsstärkelse
-
1 nypa saffran
Sockerlag
-
1 dl strösocker
-
2 dl vatten
-
0.5 tsk stött kardemumma
-
0.5 tsk rosenvatten
-
8 skivor vitt bröd
-
olja att steka i
Servering
-
2 msk hackade nötter, t ex mandel och pistagenötter
Gör så här
Rabdi
Sockerlag
Servering
Receptkreatör
Mattias Kristiansson & Amanpreet Singh Sangha
Vegoprofilen Mattias Kristiansson har gett ut 14 kokböcker och är chefredaktör för VEGO. Amanpreet Singh Sangha har en lång karriär inom mode och är även en riktig foodie med känsla för smaker och kryddor, inte minst när det kommer till det indiska kök som han vuxit upp med.
Green India
Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.
Receptkreatör
Mattias Kristiansson & Amanpreet Singh Sangha
Vegoprofilen Mattias Kristiansson har gett ut 14 kokböcker och är chefredaktör för VEGO. Amanpreet Singh Sangha har en lång karriär inom mode och är även en riktig foodie med känsla för smaker och kryddor, inte minst när det kommer till det indiska kök som han vuxit upp med.
Green India
Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.