Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Indisk citrondal

Fotograf: Eva Hildén

Indisk citrondal

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Nimbu dal är en indisk dal med frisk smak av citron. Den får även en underbart gul färg som lyser upp på tallriken. Servera gärna med vårt örtiga kavlade tunnbröd - laccha paratha. Recept finns i tipsrutan.

Liknande recept

Morotssallad med kikärter och tahinidressing

Linssfritters med kimchi

Mjuk tofu med het jordnötssås

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 3 dl röda linser
  • 10 dl vatten
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk bruna senapsfrön
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 st gröna chili, finhackade
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 1 liten näve curryblad
  • Vad?

    Färska curryblad hittar du i indiska butiker eller asiatiska butiker. De brukar oftast finnas i frysdisken.

  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk salt

Gör så här

Örtiga laccha paratha

Recept på ett frasigt och örtigt tunnbröd – indisk laccha paratha.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

billigcitrondahldallinsgrytalinssoppaveganveganskvegetariskvegetariskt

Publicerad: 20 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Örtiga laccha paratha

Recept på ett frasigt och örtigt tunnbröd – indisk laccha paratha.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

billigcitrondahldallinsgrytalinssoppaveganveganskvegetariskvegetariskt

Publicerad: 20 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept juli 3, 2025

Morotssallad med kikärter och tahinidressing

En färgglad och supergod morotssallad som är mumsig både som tillbehör och som en rätt i sig om det kniper. Perfekt att ha undangömd i kylen eftersom den håller sig där i flera dagar utan att kännas tråkig.

Recept juni 24, 2025

Linssfritters med kimchi

Recept juni 9, 2025

Mjuk tofu med het jordnötssås

Recept juni 3, 2025

Vegetarisk lax (tofu) med teriyakisås

Recept maj 30, 2025

Tandooripiroger med myntasås

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.