![](https://vegomagasinet.se/wp-content/uploads/2023/02/burgare1.jpg)
Fotograf: Eva Hildén
Indisk vegetarisk burgare med ananasraita
4 portioner
Jag och min sambo gör de här burgarna så ofta. De är bara så ruskigt goda och den svalkande och lätt söta raitan gör sig så bra med den kryddiga burgaren. Vi är besatta av hetta och brukar steka på ett helt gäng chilis att toppa burgaren med. Men det är helt valfritt.
Ingredienser
4 port
Burgare
-
400 g formbar vegofärs
-
1 st rödlök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 msk riven ingefära
-
1 st grön chili, finhackad
-
2 msk finhackad koriander
-
1 tsk garam masala
-
0.5 tsk chilipulver
-
salt
-
svartpeppar
Ananasraita
-
2 dl yoghurt
-
1 dl finhackad ananas, konserverad går bra
-
2 msk rödlök, finhackad
-
1 msk finhackad koriander
-
0.25 tsk garam masala
-
salt
Servering
-
1 näve gröna chili
-
4 st hamburgerbröd