Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Italienska färsbullar i tomatsås

Italienska färsbullar i tomatsås

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Vem älskar inte köttbullar i tomatsås? Kanske är det barn­ domsminnena av Lady och Lufsen på julafton som gör det, eller handlar det helt enkelt bara om att spagetti, tomatsås och köttbullar är väldigt goda grejer ihop.

Liknande recept

Mellanöstern-taco med shawarmafärs och hummus

Vegetarisk shawarmafärs

Tandooripiroger med myntasås

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Färsbullar
  • 400 g formbar vegofärs
  • Vegofärs?

    Det finns så många vegetariska/växtbaserade alternativ till köttfärs. Vanligast är att de är baserade på soja, men det finns även på ärta, en blandning av båda, vetegluten (seitan) mm. Smaka dig fram till din favorit. Det finns även färs som går att forma till burgare, bollar och biffar utan att du behöver tillsätta något för att binda. Leta efter "formbar vegofärs".

  • 1 st gul lök, finhackad
  • 3 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 kruka finhackad basilika
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk flytande grönsaksfond
  • 1 msk ljus sojasås
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja att steka i
Tomatsås
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 st röd chili, finhackad
  • 1 burk à 400 ml krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1.5 dl torkade röda linser
  • 0.5 kruka basilika
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja att steka i
Cashewnötparmesan
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • 2 msk näringsjäst
  • 0.5 tsk salt
Till servering
  • 500 g spagetti
  • 4 msk 4 msk cashewnötsparmesan
  • färsk basilika

Gör så här

Färsbullar
Tomatsås
Cashewnötparmesan
Servering

Receptkreatör

Gustav Johansson

Gustav Johansson

Vego i världsklass

Vego i världsklass

Vego i världsklass (Norstedts) utmanar fördomar och myter om vegetarisk mat och visar att vego är så mycket mer än bara sallader. Här får du veta varför ett grönt proteinskifte är så viktigt, vilka näringsmässiga utmaningar du ställs inför och hur du på ett konkret sätt kan komma runt dem. 120 närings- och klimatberäknade veganska och lakto-ovo vegetariska recept hjälper dig på vägen.

gottjävligtköttbullarproteinveganveganskvegetariskvegetarisktvegovegobollarvegobullarvegomagasinet

Publicerad: 18 januari, 2021

Uppdaterad: 21 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Gustav Johansson

Gustav Johansson

Vego i världsklass

Vego i världsklass

Vego i världsklass (Norstedts) utmanar fördomar och myter om vegetarisk mat och visar att vego är så mycket mer än bara sallader. Här får du veta varför ett grönt proteinskifte är så viktigt, vilka näringsmässiga utmaningar du ställs inför och hur du på ett konkret sätt kan komma runt dem. 120 närings- och klimatberäknade veganska och lakto-ovo vegetariska recept hjälper dig på vägen.

gottjävligtköttbullarproteinveganveganskvegetariskvegetarisktvegovegobollarvegobullarvegomagasinet

Publicerad: 18 januari, 2021

Uppdaterad: 21 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept juni 10, 2025

Mellanöstern-taco med shawarmafärs och hummus

Det här är det nya sättet att äta taco på - med inspiration från Mellanöstern! Fyll dina tacoskal med shawarma-kryddad färs, hummus, hackad sallad med sumak och annat gott.

Recept juni 9, 2025

Vegetarisk shawarmafärs

Recept maj 30, 2025

Tandooripiroger med myntasås

Recept maj 29, 2025

Havreris- och linsnuggets med klyftpotatis och grön örtsås

Recept maj 22, 2025

Vegetariska vietnamesiska pannkakor – Bánh Xèo

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.