
Kål- och persiljebräserad rotselleri med kål och broccoli
Ingredienser
4 port
-
800 g rotselleri
-
1 st vitlöksklyfta, krossad
-
4 msk rapsolja
-
20 g färsk bladpersilja med stjälkar
-
5 dl rostad lök- och kålbuljong, se recept
-
1 tsk balsamicovinäger
-
400 g potatis
-
1.5 dl grädde
-
10 g torkad svamp, mortlad
-
80 g vitkål
-
8 st sparrisbroccoli
-
salt
-
svartpeppar
Rostad lök- och kålbuljong (2 liter)
-
200 g gul lök
-
2 kg vitkål
-
2 dl matolja
-
2 st lagerblad
-
4 liter vatten
-
1 dl ljus sojasås
-
salt
-
svartpeppar
Gör så här
Rostad lök- och kålbuljong
Receptkreatör

Vino Vego
I Vino Vego (Tukan förlag) guidar sommelieren Michel Jamais dig till de bästa kombinationerna av vegetarisk mat och vin. Utifrån 14 vintyper har Michel Jamais skapat recept på maträtter som perfekt kombinerar matens och dryckens smaker och dofter.
Receptkreatör

Vino Vego
I Vino Vego (Tukan förlag) guidar sommelieren Michel Jamais dig till de bästa kombinationerna av vegetarisk mat och vin. Utifrån 14 vintyper har Michel Jamais skapat recept på maträtter som perfekt kombinerar matens och dryckens smaker och dofter.