
Fotograf: Eva Hildén
Ärtravioli i citronsås
4 portioner
Få saker är så lyxigt som att först göra sin egen pastadeg. Gör sedan din egen ravioli fylld med en grön ärtfyllning med mynta. Servera med en syrlig citronsås.
Ingredienser
4 port
-
1 sats egen pastadeg
Fyllning
-
5 dl gröna ärtor, tinade
-
1 dl färskost
-
1 dl riven parmesanost
-
1 st citron, rivet skal
-
2 msk finhackad mynta
-
1 st vitlöksklyfta, riven
-
svartpeppar
-
salt
Citronsås
-
2 msk olivolja
-
0.5 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 msk vetemjöl
-
2.5 dl grädde
-
2.5 dl vatten
-
1 msk flytande grönsaksfond
-
1 st citron, rivet skal och saft
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
1 dl gröna ärtor, tinade
-
riven parmesanost
-
färsk mynta