Vegetarisk Kebab på jackfrukt!
4 portioner
Den 11 september är Kebabens dag så varför inte göra din egen på jackfrukt! Härlig konsistens och smakrik, lagom het kryddning. Perfekt i pitabröd tillsammans med ajvar, yoghurt och krispiga grönsaker.
Ingredienser
4 port
Jackfrukt
-
2 burkar jackfrukt i saltlake
-
5 dl vatten
-
1 st grönsaksbuljongtärning
Marinad
-
0.5 dl rapsolja
-
2 tsk mald spiskummin
-
1 tsk paprikapulver
-
1 tsk lökpulver
-
1 tsk vitlökspulver
-
0.5 tsk cayennepeppar
-
1 tsk torkad oregano
-
2 msk tomatpuré
-
2 msk ljus sojasås
-
2 msk lönnsirap
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
libabröd eller pitabröd
-
isbergssallad, strimlad
-
tomat, skivad
-
rödlök, skivad
-
feferoni
-
ajvar
-
yoghurt