Marockansk kikärtssallad
En vegetarisk marockansk sallad med kikärter. God som en egen rätt eller på en buffé. Genom att fräsa på kryddorna blir smakerna rundare och utvecklas mer. Testa, det blir jättestor skillnad utan någon egentlig ansträngning.
Ingredienser
4 port
-
1.5 dl bulgur
-
2 burkar à 400 g kikärter
-
0.5 dl mandelspån
-
1 kruka finhackad persilja
-
5 kvistar finhackad mynta
-
0.5 st citron, saften
-
0.5 dl olivolja
-
400 g tomater, i bitar
-
2 st morötter, tunt skivade
-
1 dl oliver
-
salt
-
svartpeppar
Kryddblandning
-
1 tsk hela korianderfrön
-
1 tsk hel spiskummin
-
1 tsk mald kanel
-
1 tsk chilipulver
-
2 tsk paprikapulver
-
2 msk rapsolja