Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Klassisk baklava

Fotograf: Eva Hildén

Klassisk baklava

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
24 bitar
Baklava är ett sött och frasigt fantastiskt bakverk gjort med filodeg, hackade nötter och sockerlag. Du kan använda en nöt eller en blandning av flera. Baklava äts över hela Mellanöstern och Balkan och kan göras på en rad olika sätt.

Liknande recept

Fyllda pitabröd i våffeljärnet

Turkisk pasta med paprikasmör

Morotskebab med rostade kikärtor

Ingredienser

24 bitar

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 250 g blandade nötter, t ex mandlar, valnötter, cashewnötter och pistaschnötter
  • 400 g filodeg
  • 250 g smält smör
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

Sockerlag
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 st citron, saften
  • 1 msk apelsinblomsvatten, kan uteslutas
Dekoration
  • finhackade pistagenötter

Gör så här

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

kikärtermjölkfrittnötterveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 27 februari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

kikärtermjölkfrittnötterveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 27 februari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept april 22, 2025

Fyllda pitabröd i våffeljärnet

De här fyllda pitabröden gör du enkelt i våffeljärnet. De har en smakrik och enkel fyllning av vegofärs och grönsaker. Goda att äta bara som de är tillsammans med en sallad och vitlökssås.

Recept mars 28, 2025

Turkisk pasta med paprikasmör

Recept mars 12, 2025

Morotskebab med rostade kikärtor

Recept mars 10, 2025

Egen vegetarisk kebabrulle

Recept februari 28, 2025

Citronmarängpaj med twist

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.