
Krämig sötpotatiscurry med kokosmjölk och jordnötter
Ingredienser
4 port
-
300 g platta risnudlar
-
1 st gul lök, i tunna klyftor
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 msk finhackad ingefära
-
4 msk röd currypasta
-
1 liter grönsaksbuljong
-
6 dl kokosmjölk
-
450 g sötpotatis, i bitar
-
1 st spetspaprika, i bitar
-
10 st champinjoner, halverade
-
2 msk ljus sojasås
-
2 st lime, saften
-
2 msk jordnötssmör
-
2 msk strösocker
-
1 knippe koriander, finhackade stjälkar och plockade blad
-
rapsolja att steka i
Topping
-
1 dl hackade jordnötter
-
rostade kokoschips
Gör så här
Receptkreatör

Nudlar
Jennie Walldéns senaste bok Nudlar (Polaris Fakta) är en fullkomlig nudelfest. Här finns självklart en smidig nudelskola och sedan kapitel som Expressnudlar, Soppor & grytor, Kalla nudelrätter och Stir fry-nudlar. Ett måste för nudelälskaren!
Receptkreatör

Nudlar
Jennie Walldéns senaste bok Nudlar (Polaris Fakta) är en fullkomlig nudelfest. Här finns självklart en smidig nudelskola och sedan kapitel som Expressnudlar, Soppor & grytor, Kalla nudelrätter och Stir fry-nudlar. Ett måste för nudelälskaren!