Krämiga asiatisk grönkålssallad med tofu
4 portioner
Den här salladen är faktiskt en väldigt god rätt att ha på julbordet, men den är även supergod som egen rätt en kväll när du är sugen på annat än klassiska julsmaker. Den är krispig, färgglad, mättande och innehåller den godaste dressing jag har tagit fram.
Ingredienser
4 port
Asiatisk caesardressing
-
2 st vitlöksklyftor, rivna
-
2 msk riven ingefära
-
2 dl majonnäs
-
1 msk ljus sojasås
-
1 tsk senapspulver
-
1 tsk sesamolja
-
1 tsk sambal oelek
Sallad
-
300 g tofu
-
neutral olja att steka i
-
0.5 dl ljus sojasås
-
1 st huvud romansallat
-
200 g grönkål
-
1 nypa flingsalt
-
1 dl böngroddar
-
1 st morot, tunt strimlad
-
2 st salladslökar, tunt skivade
-
2 msk rostade sesamfrön