Kryddiga potatisplättar med kall bearnaise
4 portioner
Allt som är frasigt friterat känns lite extra lyxigt. De här potatisplättarna blir vackert gyllenbruna med en lätt hetta som går underbart ihop med kall bearnaise. Allt går att förbereda. Ja, du kan till och med steka plättarna i förväg och värma på i ugnen innan servering.
Ingredienser
4 port
Kryddiga potatisplättar
-
1 kg mjölig potatis
-
1 st gul lök, riven
-
2 st vitlöksklyftor, rivna
-
1 st röd chili, finhackad
-
1 dl mjölk
-
1 dl vetemjöl
-
1.5 tsk bakpulver
-
2 tsk salt
-
1 tsk chilipulver
-
0.5 tsk cayennepeppar
-
svartpeppar
-
rapsolja att steka i
Kall bearnaise
-
2 dl yoghurt
-
0.5 dl majonnäs
-
0.5 tsk vitvinsvinäger
-
1 tsk torkad dragon
-
2 msk finhackad schalottenlök
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
chili i olja eller finhackad röd chili
-
1 liten näve ärtskott eller vattenkrasse