Linspaté med minigurkor
Här är en paté som är baserad på linser och malda nötter. I det här fallet är det med hassel- och cashewnötter, men det går lika bra att byta ut dem till andra nötter om du hellre vill ha någon annan sort. Du kan till exempel använda mandlar, jordnötter (ej saltade), valnötter eller solros- eller pumpakärnor. Men använd gärna minst två olika sorters nötter eller frön. Servera med krispiga små minigurkor (cornichons) och Cumberlandsås, finns recept i boken. Psst... Blir det paté över passar den även bra att ha som smörgåspålägg, gärna tillsammans med inlagd gurka.
Ingredienser
4 port
Linspaté
-
4 dl kokta gröna linser
-
4 dl malda blandade nötter (hasselnöt och cashewnöt)
-
2 dl stjälkselleri
-
1 dl gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, hackade
-
75 g smör
-
2 dl tomatpuré
-
muskotnöt, riven
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
1 liten burk cornichons
Gör såhär
Receptkreatör
Magic Vegan Julbord – Sju klassiska turer
I Magic Vegan Julbord – Sju klassiska turer (Isaberg Förlag) delar Barbara Kjellström och Camilla Danilda med sig av läckra veganska rätter till julbordet. Här finns allt från kallskuret och småvarmt till desserter och vegetarisk sill och strömming.
Receptkreatör
Magic Vegan Julbord – Sju klassiska turer
I Magic Vegan Julbord – Sju klassiska turer (Isaberg Förlag) delar Barbara Kjellström och Camilla Danilda med sig av läckra veganska rätter till julbordet. Här finns allt från kallskuret och småvarmt till desserter och vegetarisk sill och strömming.