Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Matjessvillmacka

Fotograf: Pernilla Sjöholm

Matjessvillmacka

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
6 bufféportioner
Ostronskivling, kantarell, aubergine, tofu, alla funkar fint att lägga in. Personligen föredrar vi ostronskivling för dess utseende och neutrala smak. Att låta kryddpepparn hänga med ett par torkade enbär tycker vi ger en fin skogig smak till matjessvillen. Vi älskar att äta den i ett smörrebrödsliknande arrangemang, med rågbröd, potatis, lök och en massa örter.

Liknande recept

Tostada med majskräm och syrlig fetaostsallad

Fyllda pitabröd i våffeljärnet

Pulled purjolök med pistageyoghurt

Ingredienser

6 bufféportioner

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 st rödlök
  • 3 st kryddpepparkorn
  • 3 st torkade enbär
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 300 g ostronskivling
  • 2 st dillkvistar

Gör så här

Receptkreatör

Emma och Amelia Oller Westerberg

Emma och Amelia Oller Westerberg

fiskfiskfrimatjematjespåskveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 10 mars, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Emma och Amelia Oller Westerberg

Emma och Amelia Oller Westerberg

fiskfiskfrimatjematjespåskveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 10 mars, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept april 23, 2025

Tostada med majskräm och syrlig fetaostsallad

Det här är en rätt som fungerar perfekt som förrätt eller som försnacks. Majskrämen är supergod och går lika bra att göra på färsk majs när den är i säsong, som på majskorn på burk. Våren är ju inte säsongen för majs, men den här rätten hamnade i det här kapitlet för att den känns syrligt fräsch och vårig ändå på något sätt. Kanske är det de flerfärgade vårtomaterna som gör den extra vårig. Men laga den även på hösten! Kanske addera smörstekt svamp istället för tomat?

Recept april 22, 2025

Fyllda pitabröd i våffeljärnet

Recept april 18, 2025

Pulled purjolök med pistageyoghurt

Recept april 17, 2025

Smörgåstårta à prinsess

Recept april 16, 2025

Smördegspaket med sparris

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.