
Fotograf: Mattias Kristiansson
Mini-langos med citronfraîche och marinerad gurka
4 portioner
Festivalklassikern langos, här i miniformat. Syndigt frasig och toppad med en fräsch sås och friska grönsaker. De blir bäst om de friteras precis innan servering.
Ingredienser
4 port
Langos
-
12.5 g färsk jäst
-
1.5 dl fingervarmt vatten
-
1 st kokt potatis, riven
-
3 dl vetemjöl special
-
1 nypa salt
-
olja att fritera i
Citronmarinerad gurka
-
1 st gurka
-
1 st citron, saften
-
1 nypa salt
Vitlöksfraîche med citron
-
4 msk crème fraîche
-
0.5 st citron, rivet skal
-
1 msk finhackad gräslök
-
1 msk finhackad dill
Topping
-
2 msk röd tångcaviar
-
0.5 st rödlök, finhackad
-
1 msk finhackad gräslök
-
1 msk finhackad dill