
Morotssoppa med citrongräs och kokosmjölk
Ingredienser
4 port
-
600 g morötter, i 2 cm stora bitar
-
2 stjälkar citrongräs
-
1 st gul lök, finhackad
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 st röd chili, finhackad
-
2 msk olivolja
-
1 liter vatten
-
2 st grönsaksbuljongtärningar
-
1 st lime, rivet skal och saft
-
2 msk riven ingefära
-
2 dl kokosmjölk
-
2 tsk salt
-
1 tsk lönnsirap eller agavesirap
Servering
-
1 msk sesamolja
-
0.5 dl kokosmjölk
-
2 msk svarta sesamfrön
Gör så här
Receptkreatör

Musslor & morötter – Vardagsrecept på hållbara råvaror
I Louise Johanssons bok Musslor & morötter – Vardagsrecept på hållbara råvaror (Natur & Kultur) så finns det väldigt mycket vegomat att frossa i. Billiga råvaror, men grymma tips på hur du kan boosta dem med smaker via både tillagningssätt och kryddor.
Receptkreatör

Musslor & morötter – Vardagsrecept på hållbara råvaror
I Louise Johanssons bok Musslor & morötter – Vardagsrecept på hållbara råvaror (Natur & Kultur) så finns det väldigt mycket vegomat att frossa i. Billiga råvaror, men grymma tips på hur du kan boosta dem med smaker via både tillagningssätt och kryddor.