
Vegetarisk Penne al pomodoro med vegansk tonfisk
Ingredienser
4 port
Vegansk ”tonfisk”
-
2.5 dl solrosfrön, blötlagda i vatten i 6 timmar
-
1 st rödlök, hackad
-
1 st noriark, krossat
-
3 msk kapris
-
1 msk olivolja
-
1 msk citronsaft
-
1 tsk äppelcidervinäger
-
0.5 tsk havssalt
Sugo al Pomodoro
-
1 dl vitt vin
-
10 dl tomatsås, färdigköpt eller se nedan
Tomatsås
-
2 msk olivolja
-
0.5 kruka basilika
-
1.5 st gula lökar, finhackade
-
3 st vitlöksklyftor
-
2 msk kapris
-
2 msk tomatpuré
-
1.2 kg krossade tomater
-
havssalt
-
svartpeppar
Servering
-
fullkornspasta
-
kapris
-
hackad persilja
-
havssalt
-
svartpeppar
-
olivolja
Gör så här
Tips!
Du kan använda ”tonfisken” som pålägg eller i en sallad (tillsammans med blekselleri och färska örter), men vi gillar att lägga den i tomatsås och servera den till penne – en klassisk italiensk rätt. Den veganska ”tonfisken” ger såsen en fin konsistens och förhöjer smaken. Barnen älskar den! Det är ett lättlagat och förhållandevis billigt recept och lite mer speciellt än en vanlig pasta al pomodoro.
Receptkreatör

Green Kitchen at Home
Det här receptet är från Green Kitchen at Home (Norstedts), skriven av David Frenkiel och Luise Vindahl. Färgsparkande, varierad och fantastiskt god vegomat till vardags.
Tips!
Du kan använda ”tonfisken” som pålägg eller i en sallad (tillsammans med blekselleri och färska örter), men vi gillar att lägga den i tomatsås och servera den till penne – en klassisk italiensk rätt. Den veganska ”tonfisken” ger såsen en fin konsistens och förhöjer smaken. Barnen älskar den! Det är ett lättlagat och förhållandevis billigt recept och lite mer speciellt än en vanlig pasta al pomodoro.
Receptkreatör

Green Kitchen at Home
Det här receptet är från Green Kitchen at Home (Norstedts), skriven av David Frenkiel och Luise Vindahl. Färgsparkande, varierad och fantastiskt god vegomat till vardags.