Vegetarisk Penne al pomodoro med vegansk tonfisk
Genom att köra blötlagda solrosfrön med kapris, lök, olivolja, äppelcidervinäger, citron och noriark i matberedaren kan du faktiskt få något som är förvånansvärt likt tonfisk på burk, med en smulig, fuktig konsistens och en smak som påminner om salta hav och umami.
Ingredienser
4 port
Vegansk ”tonfisk”
-
2.5 dl solrosfrön, blötlagda i vatten i 6 timmar
-
1 st rödlök, hackad
-
1 st noriark, krossat
-
3 msk kapris
-
1 msk olivolja
-
1 msk citronsaft
-
1 tsk äppelcidervinäger
-
0.5 tsk havssalt
Sugo al Pomodoro
-
1 dl vitt vin
-
10 dl tomatsås, färdigköpt eller se nedan
Tomatsås
-
2 msk olivolja
-
0.5 kruka basilika
-
1.5 st gula lökar, finhackade
-
3 st vitlöksklyftor
-
2 msk kapris
-
2 msk tomatpuré
-
1.2 kg krossade tomater
-
havssalt
-
svartpeppar
Servering
-
fullkornspasta
-
kapris
-
hackad persilja
-
havssalt
-
svartpeppar
-
olivolja
Gör såhär
Tips!
Du kan använda ”tonfisken” som pålägg eller i en sallad (tillsammans med blekselleri och färska örter), men vi gillar att lägga den i tomatsås och servera den till penne – en klassisk italiensk rätt. Den veganska ”tonfisken” ger såsen en fin konsistens och förhöjer smaken. Barnen älskar den! Det är ett lättlagat och förhållandevis billigt recept och lite mer speciellt än en vanlig pasta al pomodoro.
Receptkreatör
Green Kitchen at Home
Det här receptet är från Green Kitchen at Home (Norstedts), skriven av David Frenkiel och Luise Vindahl. Färgsparkande, varierad och fantastiskt god vegomat till vardags.
Tips!
Du kan använda ”tonfisken” som pålägg eller i en sallad (tillsammans med blekselleri och färska örter), men vi gillar att lägga den i tomatsås och servera den till penne – en klassisk italiensk rätt. Den veganska ”tonfisken” ger såsen en fin konsistens och förhöjer smaken. Barnen älskar den! Det är ett lättlagat och förhållandevis billigt recept och lite mer speciellt än en vanlig pasta al pomodoro.
Receptkreatör
Green Kitchen at Home
Det här receptet är från Green Kitchen at Home (Norstedts), skriven av David Frenkiel och Luise Vindahl. Färgsparkande, varierad och fantastiskt god vegomat till vardags.