Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Vegetarisk Penne al pomodoro med vegansk tonfisk

Vegetarisk Penne al pomodoro med vegansk tonfisk

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Genom att köra blötlagda solrosfrön med kapris, lök, olivolja, äppelcidervinäger, citron och noriark i matberedaren kan du faktiskt få något som är förvånansvärt likt tonfisk på burk, med en smulig, fuktig konsistens och en smak som påminner om salta hav och umami.

Liknande recept

Italiensk vegetarisk burgare

Vegetarisk lax (tofu) med teriyakisås

Tandooripiroger med myntasås

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Vegansk ”tonfisk”
  • 2.5 dl solrosfrön, blötlagda i vatten i 6 timmar
  • 1 st rödlök, hackad
  • 1 st noriark, krossat
  • 3 msk kapris
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 0.5 tsk havssalt
Sugo al Pomodoro
  • 1 dl vitt vin
  • 10 dl tomatsås, färdigköpt eller se nedan
Tomatsås
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 kruka basilika
  • 1.5 st gula lökar, finhackade
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 msk kapris
  • 2 msk tomatpuré
  • 1.2 kg krossade tomater
  • havssalt
  • svartpeppar
Servering
  • fullkornspasta
  • kapris
  • hackad persilja
  • havssalt
  • svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

Tips!

Du kan använda ”tonfisken” som pålägg eller i en sallad (tillsammans med blekselleri och färska örter), men vi gillar att lägga den i tomatsås och servera den till penne – en klassisk italiensk rätt. Den veganska ”tonfisken” ger såsen en fin konsistens och förhöjer smaken. Barnen älskar den! Det är ett lättlagat och förhållandevis billigt recept och lite mer speciellt än en vanlig pasta al pomodoro.

Receptkreatör

David Frenkiel och Luise Vindahl

David Frenkiel och Luise Vindahl

Green Kitchen at Home

Green Kitchen at Home

Det här receptet är från Green Kitchen at Home (Norstedts), skriven av David Frenkiel och Luise Vindahl. Färgsparkande, varierad och fantastiskt god vegomat till vardags.

fiskfiskpastalaxpastapastapastarättveganveganskvegetarisvegetariskvego

Publicerad: 9 september, 2019

Uppdaterad: 2 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Tips!

Du kan använda ”tonfisken” som pålägg eller i en sallad (tillsammans med blekselleri och färska örter), men vi gillar att lägga den i tomatsås och servera den till penne – en klassisk italiensk rätt. Den veganska ”tonfisken” ger såsen en fin konsistens och förhöjer smaken. Barnen älskar den! Det är ett lättlagat och förhållandevis billigt recept och lite mer speciellt än en vanlig pasta al pomodoro.

Receptkreatör

David Frenkiel och Luise Vindahl

David Frenkiel och Luise Vindahl

Green Kitchen at Home

Green Kitchen at Home

Det här receptet är från Green Kitchen at Home (Norstedts), skriven av David Frenkiel och Luise Vindahl. Färgsparkande, varierad och fantastiskt god vegomat till vardags.

fiskfiskpastalaxpastapastapastarättveganveganskvegetarisvegetariskvego

Publicerad: 9 september, 2019

Uppdaterad: 2 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept juli 5, 2025

Italiensk vegetarisk burgare

Här kommer en burgare med italienska smaker. En väldigt spännande grön burgare som du även kan smaksätta med färdig pesto i stället för basilika. Jag älskar parmesankrämen som är god till det mesta grillade.

Recept juni 3, 2025

Vegetarisk lax (tofu) med teriyakisås

Recept maj 30, 2025

Tandooripiroger med myntasås

Recept maj 29, 2025

Havreris- och linsnuggets med klyftpotatis och grön örtsås

Recept maj 22, 2025

Vegetariska vietnamesiska pannkakor – Bánh Xèo

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.