Genom att köra blötlagda solrosfrön med kapris, lök, olivolja, äppelcidervinäger,citron och noriark i matberedaren kan du faktiskt få något som är förvånansvärtlikt tonfisk på burk, med en smulig, fuktig konsistens och en smak som påminner om salta hav och umami.
Ingredienser
4 port
Vegansk ”tonfisk”
- 2.5 dl solrosfrön
- 1 st rödlök
- 1 st noriark
- 3 msk kapris
- 1 msk olivolja
- 1 msk citronsaft
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 0.5 tsk havssalt
Sugo al Pomodoro
- 1 dl vitt vin
- 10 dl tomatsås
Tomatsås
- 2 msk olivolja
- 0.5 st basilika
- 1.5 st gul lök
- 3 st vitlök
- 2 msk kapris
- 2 msk tomatpuré
- 1.2 kg krossade tomater
- 1 nypa havssalt
- 1 nypa svartpeppar
Till servering
- st fullkornspasta
- st kapris
- st persilja
- st havssalt
- st svartpeppar
- st olivolja