
Fotograf: Mattias Kristiansson
Piccata med kronärtskockor och vitvinssås
4 portioner
Den här piccatan görs på aubergine som blir något helt nytt med en lyxig panering. Och med såsen till! Ah! Såsen går förresten bra att förbereda i förväg, resten går på ett kick.
Ingredienser
4 port
Piccata
-
2 st aubergine
-
4 dl vetemjöl
-
2.5 dl vatten
-
3 dl pankoströbröd
-
salt
-
svartpeppar
-
rapsolja att steka i
Vitvinssås
-
2 st schalottenlök
-
2 st vitlöksklyftor
-
2 msk olivolja
-
2 msk vetemjöl
-
2 dl vitt vin
-
3 dl grönsaksbuljong
-
1 st citron, saften
-
2 msk kapris
-
salt
-
svartpeppar
-
1 burk kronärtskockshjärtan
Servering
-
800 g potatis
-
4 st citronskivor