Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Piccata med kronärtskockor och vitvinssås

Fotograf: Mattias Kristiansson

Piccata med kronärtskockor och vitvinssås

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Den här piccatan görs på aubergine som blir något helt nytt med en lyxig panering. Och med såsen till! Ah! Såsen går förresten bra att förbereda i förväg, resten går på ett kick.

Liknande recept

Taquitos med potatis och karamelliserad lök

Bondbönsbiffar med pistagenötter, polenta och zucchinisallad

Ärtravioli i citronsås

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Piccata
  • 2 st aubergine
  • 4 dl vetemjöl
  • 2.5 dl vatten
  • 3 dl pankoströbröd
  • salt
  • svartpeppar
  • rapsolja att steka i
Vitvinssås
  • 2 st schalottenlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 st citron, saften
  • 2 msk kapris
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 burk kronärtskockshjärtan
Servering
  • 800 g potatis
  • 4 st citronskivor

Gör så här

Piccata
Vitvinssås
Servering

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

auberginepaneratpiccataveganveganskvegetariskvegetarisktvitvinssås

Publicerad: 22 november, 2014

Uppdaterad: 8 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

auberginepaneratpiccataveganveganskvegetariskvegetarisktvitvinssås

Publicerad: 22 november, 2014

Uppdaterad: 8 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept februari 8, 2025

Taquitos med potatis och karamelliserad lök

Krispiga taqutios är rullar av tortillabröd, här fyllda med en kryddig potatisfyllning. Servera med trevliga tillbehör som guacamole, majssallad och ostsås.

Recept februari 8, 2025

Bondbönsbiffar med pistagenötter, polenta och zucchinisallad

Recept februari 6, 2025

Ärtravioli i citronsås

Recept januari 6, 2025

Vegetarisk Tapaskväll! 5 favoritrecept

Recept november 22, 2024

Vegansk ostbricka

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.