Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Vegetarisk Pizza bianco med potatis

Fotograf: Karoline Jönsson

Vegetarisk Pizza bianco med potatis

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
2 portioner
Pizza bianco är pizza utan tomatsås. I stället används här en färskost som får leka tillsammans med en kryddig pesto och tunt skivad potatis. Psst... om du inte orkar eller hinner göra egen pizzadeg, köp färdig!



Liknande recept

Vegetariska kebabspett

Tostada med majskräm och syrlig fetaostsallad

Fyllda pitabröd i våffeljärnet

Ingredienser

2 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Pizzadeg
  • 10 g färsk jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 7 dl vetemjöl special
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk salt
Pesto
  • 5 dl löst packade blad av basilika, kirskål, nässla och maskros
  • 8 blad ramslök
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk näringsjäst
  • salt
  • svartpeppar
Topping
  • 150 g färskost
  • Mjölkfritt?

    Flera märken har växtbaserade alternativ till färskost. De är antingen baserade på havre, soja eller mandel (eller en kombination). Leta i kyldisken.

  • 4 st potatisar
  • 2 tsk torkad rosmarin

Gör så här

Pizzadeg
Pesto
Topping

Receptkreatör

Karoline Jönsson

Karoline Jönsson

äggfrittmjölkfrittpizzapotatispotatispizzaveganveganskvegetariskvegetarisktvegovegomagasinet

Publicerad: 26 oktober, 2018

Uppdaterad: 4 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Karoline Jönsson

Karoline Jönsson

äggfrittmjölkfrittpizzapotatispotatispizzaveganveganskvegetariskvegetarisktvegovegomagasinet

Publicerad: 26 oktober, 2018

Uppdaterad: 4 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept maj 20, 2025

Vegetariska kebabspett

Enkla vegetariska kebabspett på få ingredienser men med mycket smak, funkar även lika bra att göra till små biffar. Servera i bröd tillsammans med en yoghurtsås och grönsaker.

Recept april 23, 2025

Tostada med majskräm och syrlig fetaostsallad

Recept april 22, 2025

Fyllda pitabröd i våffeljärnet

Recept april 17, 2025

Smörgåstårta à prinsess

Recept april 1, 2025

Citronkaka med vallmo

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.