
Potatis- och linsgryta med persiljesalsa
Ingredienser
4 port
Potatis- och linsgryta
-
2.5 dl gröna linser
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 st morot, hackad
-
5 st potatisar, i bitar
-
3 msk neutral olja
-
2 st grönsaksbuljongtärningar
-
1 burk à 400 ml krossade tomater
-
4 dl vatten
-
salt
Persiljesalsa
-
2 st vitlöksklyftor
-
1 dl hackad bladpersilja
-
3.5 msk olivolja
-
1.5 krm salt
-
1 krm svartpeppar
Gör så här
Potatis- och linsgryta
Persiljesalsa
Receptkreatör

Nyfiken grön
Cecilia Blankens och Kristin Johansson har skapat kokboken ”Nyfiken grön” (Norstedts) som släpper på reglerna och satsar på enkel, god vardagsmat. Och grön så det förslår såklart! Mycket veganskt, annars lakto-ovo. Psst... Kommer att älskas extra av barnfamiljer.
Receptkreatör

Nyfiken grön
Cecilia Blankens och Kristin Johansson har skapat kokboken ”Nyfiken grön” (Norstedts) som släpper på reglerna och satsar på enkel, god vardagsmat. Och grön så det förslår såklart! Mycket veganskt, annars lakto-ovo. Psst... Kommer att älskas extra av barnfamiljer.