Potatis- och linsgryta med persiljesalsa
En grytig soppa, eller en soppig gryta? Hela familjens favorit är den hur som helst. Barnen jublar hemma hos oss när det bjuds på den här soppan till middag, det är sant!
Ingredienser
4 port
Potatis- och linsgryta
-
2.5 dl gröna linser
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 st morot, hackad
-
5 st potatisar, i bitar
-
3 msk neutral olja
-
2 st grönsaksbuljongtärningar
-
1 burk à 400 ml krossade tomater
-
4 dl vatten
-
salt
Persiljesalsa
-
2 st vitlöksklyftor
-
1 dl hackad bladpersilja
-
3.5 msk olivolja
-
1.5 krm salt
-
1 krm svartpeppar
Gör såhär
Potatis- och linsgryta
Persiljesalsa
Receptkreatör
Nyfiken grön
Cecilia Blankens och Kristin Johansson har skapat kokboken ”Nyfiken grön” (Norstedts) som släpper på reglerna och satsar på enkel, god vardagsmat. Och grön så det förslår såklart! Mycket veganskt, annars lakto-ovo. Psst... Kommer att älskas extra av barnfamiljer.
Receptkreatör
Nyfiken grön
Cecilia Blankens och Kristin Johansson har skapat kokboken ”Nyfiken grön” (Norstedts) som släpper på reglerna och satsar på enkel, god vardagsmat. Och grön så det förslår såklart! Mycket veganskt, annars lakto-ovo. Psst... Kommer att älskas extra av barnfamiljer.