Recept på Sveriges godaste macka (vegan)
20 portioner
Här är receptet på Mikaela Fischerströms macka Mack-Gyver som knep guldet på Mack-SM. Och helt vegansk... såklart!
Ingredienser
20 port
Morotshummus
-
4000 g rödbetsblast
-
100 dl spiskummin
-
300 dl rapsolja
-
3 st vitlök
-
50 g vitvinsvinäger
-
salt
Råpanerad rödbeta med frön och nötter
-
20 st rödbeta
-
100 g solrosfrön
-
100 g pumpakärnor
-
100 g valnötter
-
salt
-
10 g chiliflakes
-
rapsolja
Blastsallad
-
morotsblast
-
rödbetsblast
-
alfagroddar
Lingongrette
-
100 g spad från rårörda lingon
-
0.5 dl dijonsenap
-
0.5 dl vitvinsvinäger
-
1.5 dl rapsolja
-
salt
Surdegsbröd med fullkorn, rödbeta, morot och lingon
-
300 g rågsurdeg
-
300 g vatten
-
1050 g rågsurdeg
-
300 g grovt rågmjöl
-
300 g dinkel fullkorn
-
2000 g vetemjöl
-
150 g rostade pumpakärnor
-
150 g rostade solrosfrön
-
200 g rivet rödbetsskal
-
200 g rivet morotsskal
-
65 g salt
-
100 g avrunna rårörda lingon