
Fotograf: Eva Hildén
Somalisk gryta med kikärter och banan (vegetarisk)
6 portioner
Det här receptet är inspirerat av Hawa Hassans somaliska Digaag Qumbe. En gryta från Somalia med yoghurt, som här fylls med kikärter som grönt protein. Man äter banan till grytan men här valde jag att vända ner den i grytan istället.
Ingredienser
6 port
-
4 st tomater, i bitar
-
1 st röd paprika, i bitar
-
2 st jalapeños, hackade
-
2 st gula lökar, finhackade
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 msk riven ingefära
-
1 msk gul curry
-
1 msk mald spiskummin
-
1 tsk gurkmeja
-
1 burk à 400 ml kokosmjölk
-
2 dl yoghurt
-
200 g potatis, tärnad
-
200 g morötter, skivade
-
2 burkar à 400 g kikärter
-
salt
Servering
-
4 portioner kokt basmatiris
-
2 st bananer, skivade
-
färsk koriander