Fotograf: Ulf Huett
Sticky tofu med dressad rotfruktssallad
4 portioner
I ärlighetens namn har tofu inte varit en av mina favoriter – tills jag provade den här rätten. Till rotfruktssalladen kan du använda dig av de rotfrukter du har hemma eller tycker om.
Ingredienser
4 port
Sticky tofu
-
500 g tofu
-
4 msk teriyakisås
-
2 msk ljus sojasås
-
3 cm ingefära, riven
-
3 st vitlöksklyftor, pressade
-
1 msk strösocker
-
2 msk limesaft
-
0.5 dl äppelcidervinäger
-
salt
-
svartpeppar
Rotfruktssallad
-
1 liter valfria rotfrukter och grönsaker, t ex kålrot, morot, kålrabbi, vitkål, gul och röd paprika
-
chiliolja eller valfri olja
-
äppelcidervinäger
-
salt
-
svartpeppar
Gör så här
Förberedelser
Vid grillen
Receptkreatör
Per Ehrlund
Grilla mera vego
I boken Grilla mera vego (Bokförlaget Semic) delar Per Ehrlund, en av Sveriges mest anlitade grillinstruktörer, med sig av grillad vegomat, såser, tillbehör och desserter. Allt fullt med tips på hur du lyckas med din gröna grillning.
Receptkreatör
Per Ehrlund
Grilla mera vego
I boken Grilla mera vego (Bokförlaget Semic) delar Per Ehrlund, en av Sveriges mest anlitade grillinstruktörer, med sig av grillad vegomat, såser, tillbehör och desserter. Allt fullt med tips på hur du lyckas med din gröna grillning.