Sushi i tusen skålar
När man gör sushi brukar man egentligen använda ett speciellt slags sushiris, som ska tillredas enligt konstens alla regler. Men det här går snabbare. Och vi gillar genvägar.
Ingredienser
4 port
Ris
-
3 dl ris
-
3 msk japansk risvinäger
-
0.5 dl strösocker
-
1 tsk havssalt
Tofu
-
300 g tofu
-
0.5 dl japansk sojasås
-
1 tsk malen ingefära
-
1 msk färsk ingefära
-
1 dl sesamfrön
-
rapsolja
Tillbehör
-
grönsaker som sockerärtor, morötter, paprika, avokado, gurka och edamamebönor
-
japansk sojasås
-
inlagd ingefära
-
wasabipasta
-
stark chilisås
Gör såhär
Ris
Tofu
Tillbehör
Receptkreatör
Mega vego
Mega vego (Ordfront förlag) är lite av en best of av Sara Asks och Lisa Bjärbos tidigare böcker ”Mera vego” och ”Ännu mera vego”, plus ett gäng nya recept. Allt är superinspirerande för de som redan äter vegetariskt och veganskt eller som vill äta mer vego. Barnvänligt, varierat, inspirerande och med en hög tips och tricks.
Receptkreatör
Mega vego
Mega vego (Ordfront förlag) är lite av en best of av Sara Asks och Lisa Bjärbos tidigare böcker ”Mera vego” och ”Ännu mera vego”, plus ett gäng nya recept. Allt är superinspirerande för de som redan äter vegetariskt och veganskt eller som vill äta mer vego. Barnvänligt, varierat, inspirerande och med en hög tips och tricks.