
Svamppastej med karamelliserad lök och valnötter
Ingredienser
4 port
Svamppastej
-
250 g svamp, t ex champinjoner och/eller kantareller
-
2 msk vitt vin
-
1 tsk ljus sojasås
-
1 st gul lök, tunt skivad
-
1 dl rostade valnötter
-
1 dl kokta valfria linser, t ex belugalinser
-
4 st salviablad
-
1 st vitlöksklyfta, finhackad
-
2 tsk citronsaft
-
2 msk smör
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
grillat surdegsbröd
-
skivad tomat
-
gräslök eller schalottenlök, tunt skivad
-
örtsalt
Gör så här
Receptkreatör

Tomat tomat
Julia Tuvessons bok Tomat Tomat (Bokförlaget Polaris) är inte bara en kokbok. Ja, här blandas middagar, sallader, såser, röror och mycket mer, men det är även en härlig mix av minnen, tips, personliga historier och kreativa smakkombinationer. Ett absolut måste för alla som vill frossa i tomater.
Receptkreatör

Tomat tomat
Julia Tuvessons bok Tomat Tomat (Bokförlaget Polaris) är inte bara en kokbok. Ja, här blandas middagar, sallader, såser, röror och mycket mer, men det är även en härlig mix av minnen, tips, personliga historier och kreativa smakkombinationer. Ett absolut måste för alla som vill frossa i tomater.