• Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Grön jul
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Bli medlem Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Tortellini i ärtbuljong med basilika och citron

Fotograf: Lennart Weibull

Tortellini i ärtbuljong med basilika och citron

0 (0 betyg)
Bli medlem för att ge betyg
4 portioner
Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut
En soppa som får vilken trist veckodag som helst att kännas extra festlig. Smöret rundar av den syrliga smaken, men man kan använda exempelvis vispgrädde eller havregrädde istället. Jag brukar mixa soppan för att den ska få en härligt grön färg, men om du vill kan du hoppa över det momentet och bara göra en klar buljong med ärtor i.

Liknande recept

Vegetariska morots- och ärtbollar

Vegetarisk blomkålsbolognese

Aubergine, potatis och paprika i vitlökssås

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 500 g vegetarisk fylld pasta, t ex tortellini eller ravioli
  • 1 st purjolök
  • 2 msk grönsaksfond
  • 8 dl vatten
  • 3 dl frysta gröna ärtor
  • 0.5 st citron, saften
  • 3 msk näringsjäst
  • 50 g smör (Eleplant)
  • Betalt samarbete med Eleplant

    Eleplant

    smör (Eleplant)

    Som smör på alla sätt. Utom ett.
    Ett helt vanligt smör. Med den lilla parentesen att det faktiskt är helt växtbaserat och ändå både smakar och beter sig som smör. Ha på smörgåsen, baka croissanter, bryn till lingonen, allt du kan göra med smör kan du göra med Eleplant. Det är en innovation, gjord på raps- kokos- och shea tillsammans med havredryck. Den innehåller inga allergener, konserveringsmedel eller palmolja.
    Läs mer här: Eleplant – Elevating plant based!

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • strösocker
Servering
  • färsk basilika
  • riven ost
  • Mjölkfritt?

    Det finns många växtbaserade ostar att välja mellan. Vissa med mer smak, andra med mindre. Vissa smälter bättre, andra sämre. Smaka dig fram till din favorit. Finns i vegodisken.

Gör så här

Receptkreatör

Ylva Bergqvist

Ylva Bergqvist

Mera vego på 30 minuter

Mera vego på 30 minuter

I Ylva Bergqvists bok Mera vego på 30 minuter (Bonnier Fakta) får vi en rad med enkla vegorätter (mycket veganskt och en del lakto-ovo). Ylva är bäst när det gäller enkel mat med maxade smaker.

veganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 9 december, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Ylva Bergqvist

Ylva Bergqvist

Mera vego på 30 minuter

Mera vego på 30 minuter

I Ylva Bergqvists bok Mera vego på 30 minuter (Bonnier Fakta) får vi en rad med enkla vegorätter (mycket veganskt och en del lakto-ovo). Ylva är bäst när det gäller enkel mat med maxade smaker.

veganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 9 december, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Kommentarer inaktiverade.

Liknande recept

Recept december 9, 2025

Vegetariska morots- och ärtbollar

Ärtorna till morotsbollarna behöver ligga i blöt i minst 10 timmar innan de används, till exempel när du är i skolan. Ärtorna behöver däremot inte kokas, utan mixas sedan direkt när de är blötlagda. Här serverar vi morotsbollarna i en salladswrap med en krämigt god tzatziki. Det är också himla gott att servera dem med potatismos och lingonsylt, precis som klassiska svenska köttbullar.

Recept december 1, 2025

Vegetarisk blomkålsbolognese

Recept Premium december 1, 2025

Aubergine, potatis och paprika i vitlökssås

Recept december 1, 2025

Kidsens favoritnudlar med hoisin och sesam

Recept december 1, 2025

Hara shorva – grön indisk ärtsoppa

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.