
Fotograf: Karoline Jönsson
Ugnsrostad blomkål och pumpa med linshummus
4 portioner
Att göra en hummusliknande röra av linser är mitt bästa knep för att slippa långa koktider och blötläggning när jag inte har färdigkokta kikärtor hemma. Här serveras den med ugnsrostad blomkål och pumpa, granatäpple och örtolja.
Ingredienser
4 port
-
1 st blomkålshuvud
-
500 g pumpa eller vintersquash, t ex hokkaido eller butternut squash
-
0.5 st granatäpple
-
neutral olja
-
salt
-
svartpeppar
”Linshummus”
-
4 dl röda linser
-
8 dl vatten
-
1 dl olivolja
-
2 msk citronsaft
-
2 st vitlöksklyftor, rivna
-
1 tsk sesamolja
-
2 krm mald spiskummin
-
2 krm cayennepeppar
-
salt
-
svartpeppar
Örtolja
-
1.5 dl finhackad persilja
-
1 st vitlöksklyfta, riven
-
3 msk olivolja
-
0.5 st citron, rivet skal