
Fotograf: Mattias Kristiansson
Världens bästa vegetariska seitankebab
4 portioner
När du gör egen seitankebab kan du krydda själva degen och på så sätt få smak genom hela biten. Helt... fantastiskt. Jag gillar att sedan steka den i rikligt med olja för att den ska bli lite extra fettig.
Ingredienser
4 port
Egen kebab
-
grundrecept mörkt seitan, se nedan
-
3 msk kebabkrydda, se nedan
Mörk seitan - torra ingredienser
-
3 dl vetegluten (seitan)
-
0.5 dl kikärtsmjöl
-
2 tsk lökpulver
-
0.5 tsk salt
Mörk seitan - vätska
-
2 dl kall svampbuljong eller grönsaksbuljong
-
2 msk ljus sojasås
-
2 msk tomatpuré
-
1 msk mörk misopasta
-
2 tsk mörk sojasås
-
0.5 tsk liquid smoke
Mörk seitan - att sjuda i
-
2 liter vatten
-
2 st grönsaksbuljongtärningar
-
0.5 dl ljus sojasås
-
0.5 dl mörk sojasås
Kebabkrydda
-
2 msk mald spiskummin
-
1 msk paprikapulver
-
1 msk vitlökspulver
-
1 tsk cayennepeppar
-
2 tsk torkad oregano
-
3 tsk torkad timjan
-
0.5 tsk svartpeppar
-
1 krm mald kanel
Tillbehör
-
libabröd
-
yoghurtsås med vitlök
-
isbergssallad, strimlad
-
tomat, skivad
-
saltgurka, skivad
-
rödlök, skivad
-
finhackad persilja