Världens bästa vegetariska seitankebab
4 portioner
När du gör egen seitankebab kan du krydda själva degen och på så sätt få smak genom hela biten. Helt... fantastiskt. Jag gillar att sedan steka den i rikligt med olja för att den ska bli lite extra fettig.
Ingredienser
4 port
Mörkt seitan – grundrecept (500 g)
-
3 dl glutenmjöl
-
0.5 dl kikärtsmjöl
-
2 tsk lökpulver
-
0.5 tsk salt
-
2 dl svampbuljong
-
2 m sojasås
-
2 m tomatpuré
-
1 m miso
-
0.5 tsk sojasås
-
0.5 tsk liquid smoke
Kebabkrydda
-
3 msk kebabkrydda
-
2 msk spiskummin
-
1 msk paprikapulver
-
1 msk vitlökspulver
-
1 tsk cayennepeppar
-
2 tsk oregano
-
3 tsk timjan
-
0.5 tsk svartpeppar
-
1 krm kanel