Den här färslimpan görs på formbar ärtfärs och fylls med ost, oliver, soltorkade tomater och persilja. Ruskigt god med rostade grönsaker och tzatziki till.
Ingredienser
5 port
Färslimpa
- 750 g Anamma Formbar färs av ärta
- 1 st gul lök
- 2 st vitlök
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad mynta
- salt
- svartpeppar
Fyllning
- 1 dl riven ost
- 0.5 dl svarta oliver
- 0.5 dl soltorkad tomat
- 2 st vitlök
- 2 msk persilja
- salt
- svartpeppar
Grönsaker
- 2 msk olivolja
- 1 st zucchini
- 2 st paprika
- 1 st rödlök
- 3 st tomat
- 1 tsk torkad oregano
- salt
- svartpeppar
Tzatziki
- 1 st gurka
- 1 tsk salt
- 2 dl naturell yoghurt
- 2 st vitlök
- 2 msk dill
- 1 msk olivolja
- strösocker
- salt
- svartpeppar