
Vegetarisk adana kebab med bulgur och ajvar
Ingredienser
4 port
Adana kebab
-
2 burkar à 400 g svarta bönor
-
1 st gul lök
-
3 st vitlöksklyftor
-
2 msk olivolja
-
2 dl cashewnötter, salta och rostade
-
1 dl bladpersilja
-
2 tsk paprikapulver
-
2 tsk sumak
-
1 tsk chiliflingor
-
1.5 dl pankoströbröd
-
1 dl majonnäs
-
2 msk potatismjöl
-
olivolja till formen
Bulgur
-
3 dl bulgur
-
1 dl hackad persilja
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 dl ajvar
Vitlökssås
-
1 dl majonnäs
-
1 st vitlöksklyfta, pressad
-
ev. vatten
Tillbehör
-
finhackad rödlök
-
ajvar
-
citronklyftor
-
yoghurt med mynta
-
stark tomatsås
Gör så här
Bulgur
Vitlökssås
Servering
Receptkreatör

Magic Vegan Vardag
I Magic Vegan Vardag (Isaberg Förlag) bjuder Camilla Danilda och Barbara Kjellström på vegansk vardagsmat lagad från grunden. Det är svensk husmanskost blandat med mat från hela världen. Enkelt, gott och perfekt alla dagar i veckan. Kolla även in deras bok Magic Vegan Julbord.
Receptkreatör

Magic Vegan Vardag
I Magic Vegan Vardag (Isaberg Förlag) bjuder Camilla Danilda och Barbara Kjellström på vegansk vardagsmat lagad från grunden. Det är svensk husmanskost blandat med mat från hela världen. Enkelt, gott och perfekt alla dagar i veckan. Kolla även in deras bok Magic Vegan Julbord.