
Fotograf: Helén Pe
Vegetarisk harira – marockansk soppa
4 portioner
Det här blir en favoritmatlåda att ta med till jobbet. Soppan är enkel att laga. Den håller fyra dagar i kylskåpet. Harira brukar man äta under fastemånaden, vid solnedgången då man bryter fastan. En underbar soppa som är god, nyttig och mättande.
Ingredienser
4 port
Ingredienser
-
1 st gul lök
-
3 st vitlöksklyftor
-
1 st morot
-
1 tsk färsk ingefära
-
2 st selleristjälkar
-
1 tsk paprikapulver
-
2 msk tomatpuré
-
1 burk à 400 ml krossade tomater
-
1 dl gröna linser
-
1 burk à 400 g kikärtor
-
2 st grönsaksbuljongtärningar
-
2 st lagerblad
-
0.5 g saffran
-
6 dl kokande vatten
-
1 dl röda linser
-
0.5 dl vermiceller
-
1 dl färsk persilja
-
1 dl färsk koriander
-
salt
-
peppar
-
olja