
Fotograf: Linus Hallgren
Vegetarisk kantarellburgare med surdegsbröd och romsås
4 portioner
Kantareller används till mycket, men sällan till burgare. Det tycker vi är synd eftersom det är så förbaskat gott, så här kommer ett riktigt gyllene praktverk att sätta tänderna i.
Ingredienser
4 port
Kantarellburgare
-
200 g kantareller, hackade
-
1 msk olivolja
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
400 g kokt potatis
-
0.5 dl finhackad persilja
-
1 dl valnötter, hackade
-
2 msk majsstärkelse
-
2 tsk mortlad rosépeppar
-
1 st salt
-
svartpeppar
Kall löksås
-
2 dl crème fraîche
-
0.5 st rödlök, finhackad
-
1 st schalottenlök, finhackad
-
2 msk finhackad gräslök
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
8 skivor surdegsbröd
-
stekta kantareller
-
röd tångcaviar