
Kadhi pakora – Vegetarisk indisk curry med friterad lökpakora
Här kommer comfort food från norra Indien: Punjabi Kadhi pakora. Den blandar en fyllig, mild sås med frasiga lökfritters och är en av mina favoriträtter just nu.
Ingredienser
4 port
Kadhi
-
2.5 dl yoghurt
-
3.5 dl vatten
-
0.5 tsk gurkmeja
-
1 tsk salt
-
0.75 dl kikärtsmjöl
Tadka
-
2 msk rapsolja
-
1 tsk hel spiskummin
-
0.5 tsk senapsfrön
-
2 st rödlökar, finhackade
-
1 msk finhackad ingefära
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 st torkade röda chili
-
0.5 tsk garam masala
Lökpakora
-
3 st rödlökar, tunt skivade
-
1 st grön chili, finhackad
-
3 dl kikärtsmjöl
-
0.5 tsk fänkålsfrön
-
0.5 tsk gurkmeja
-
0.5 tsk chilipulver
-
1 tsk salt
-
2 dl vatten
-
1 l olja att fritera i
Gör såhär
Kadhi
Tadka
Lökpakora
Servering
Receptkreatör

Green India
Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.
Receptkreatör

Green India
Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.