Här kommer comfort food från norra Indien: Punjabi Kadhi pakora. Den blandar en fyllig, mild sås med frasiga lökfritters och är en av mina favoriträtter just nu.
Ingredienser
4 port
Kadhi
- 2.5 dl yoghurt
- 3.5 dl vatten
- 0.5 tsk gurkmeja
- 1 tsk salt
- 0.75 dl kikärtsmjöl
Tadka
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk spiskummin
- 0.5 tsk senapsfrön
- 2 st lök
- 1 msk ingefära
- 2 st vitlök
- 2 st torkad chili
- 0.5 tsk garam masala
Lökpakora
- 2 st lök
- 1 tsk salt
- 1 st lök
- 2 dl kikärtsmjöl
- 0.5 dl majsstärkelse
- 0.5 tsk gurkmeja
- 0.5 tsk torkad chili
- 1 msk rapsolja
- 1 salt
- 1 l olja