Vegetarisk palak paneer
Palak paneer är en indisk klassiker fylld med spenat och paneer (eller tofu). En smakrik gryta som inte är för het.
Ingredienser
4 port
-
400 g tofu, tärnad
-
olja att steka i
Spenat
-
0.5 dl neutral olja
-
1 tsk hel spiskummin
-
1 st rödlök, finhackad
-
0.5 tsk gurkmeja
-
0.5 tsk chilipulver
-
1 nypa hing
-
0.5 tsk garam masala
-
1 tsk salt
Tadka
-
0.5 dl neutral olja
-
1 tsk hel spiskummin
-
1 st rödlök, finhackad
-
0.5 tsk gurkmeja
-
0.5 tsk chilipulver
-
1 nypa hing/asafoetida
-
0.5 tsk garam masala
-
1 tsk salt
Servering
-
4 portioner kokt basmatiris
-
4 st chapati
Gör såhär
Receptkreatör
Green India
Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.
Receptkreatör
Green India
Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.