
Vegetarisk tandoori-”kyckling”
Tandoorikyckling är de där röda bitarna du hittar på indiska restauranger. Här kommer en helt vegetarisk variant.
Ingredienser
4 port
Marinad
-
1.5 dl yoghurt
-
1 msk riven ingefära
-
2 st vitlöksklyftor, rivna
-
1 msk chilipulver
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk mald koriander
-
1 tsk garam masala
-
1 st lime, saften
-
2 msk rapsolja
-
1 tsk röd livsmedelsfärg
-
1 tsk salt
-
svartpeppar
-
400 g vegobitar
Servering
-
4 st chapati eller naan
-
1 st rödlök, skivad
-
raita
Gör såhär
Om tandoorikyckling
Du har säkert sett de illröda kycklingbitarna på indiska restauranger. Tandoori syftar på att den tillagas i en speciell ugn, en tandoor. Här kommer en helt veganiserad variant gjord med sojabitar. Den röda färgen kommer dels från chili, men främst från röd livsmedelsfärg. Du kan servera den med lite vad som helst, men traditionellt hålls det enkelt med något tunnbröd och kanske en raita.
Receptkreatör

Green India
Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.
Om tandoorikyckling
Du har säkert sett de illröda kycklingbitarna på indiska restauranger. Tandoori syftar på att den tillagas i en speciell ugn, en tandoor. Här kommer en helt veganiserad variant gjord med sojabitar. Den röda färgen kommer dels från chili, men främst från röd livsmedelsfärg. Du kan servera den med lite vad som helst, men traditionellt hålls det enkelt med något tunnbröd och kanske en raita.
Receptkreatör

Green India
Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.