
Vegetarisk zucchinifalafel i pitabröd
Frasig vegetarisk falafel med zucchini som inte bara ger smak utan även vacker färg. Goda i pitabröd med tahinisås och grönsaker. Jag älskar falafel och tycker att det är bland de mest kompletta rätterna som finns. Det är frasigt friterade kikärtsbollar som är försvinnande goda när de är nygjorda. Jag gillar att servera falafel i bröd tillsammans med goda tillbehör, men du väljer själv det. Här har jag dock gjort en enkel variant på falafel. Det är fortfarande kikärter i grunden men jag la till zucchini som gör den krispig på utsidan men lite saftig och härlig på insidan. Den får dessutom fint med färg.
Ingredienser
4 port
Falafel
-
1 burk à 400 g kikärter
-
300 g zucchini
-
1 st rödlök
-
2.5 dl brödsmulor
-
0.5 dl majsstärkelse
-
2 msk olivolja
-
1 tsk salt
-
olivolja att steka i
Tahinisås
-
1 st vitlöksklyfta
-
1 dl tahini
-
1 dl vatten
-
2 msk olivolja
-
1 st citron, saften
-
0.5 tsk salt
Till servering
-
8 st pitabröd
-
sallad
-
grönsaker