
Wellingston med rödvinssås, rostad kulpotatis och glaserade morötter
Ingredienser
4 port
Wellington
-
350 g smördegsplattor
-
200 g ostronskivling, tunt strimlad
-
4 st schalottenlökar, finhackade
-
250 g savoykål, strimlat
-
2 dl kokt vit quinoa
-
1.5 dl torkade tranbär, hackade
-
2.5 dl pekannötter, rostade och hackade
-
1 dl neutral olja, till stekning och pensling
-
2 msk mörk sojasås
-
160 g rödbetor
-
1 tsk torkad salvia
-
1 msk färsk timjan
-
salt
-
svartpeppar
Rödvinssås
-
200 g palsternacka
-
200 g schalottenlökar
-
4 msk neutral olja
-
2 st lagerblad
-
8 st vitpepparkorn
-
1 tsk enbär, lätt mortlade
-
2 st umamibuljongtärningar
-
4 dl rödvin
-
1 msk tomatpuré
-
1 msk strösocker
-
1 kruka timjan
-
1 msk mörk sojasås
-
salt
Rostad potatis
-
800 g delikatesspotatisar
-
3 msk olivolja
-
1 tsk salt
Glaserad morot
-
400 g morötter
-
2 st stjärnanis
-
2 st lagerblad
-
7 st kryddnejlikor
-
1 msk mörk sojasås
-
1 msk ljus sirap
-
1 msk neutral olja
Servering
-
400 g frysta gröna ärtor
Gör så här
Wellington
Rödvinssås
Rostad potatis
Glaserad morot
Servering
Receptkreatör

Gröna Linjen: bjudmat för veganer och alla andra
I Gröna Linjen: bjudmat för veganer och alla andra (Ordfront förlag) bjuds det på trerätters för hela året. Det är lekfullt och lyxigt med varierande svårighetsgrad. Perfekt för alla matintresserade!
Receptkreatör

Gröna Linjen: bjudmat för veganer och alla andra
I Gröna Linjen: bjudmat för veganer och alla andra (Ordfront förlag) bjuds det på trerätters för hela året. Det är lekfullt och lyxigt med varierande svårighetsgrad. Perfekt för alla matintresserade!