Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Zeiton parvarde – persisk olivsallad

Fotograf: Sara Danielsson

Zeiton parvarde – persisk olivsallad

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Oliver och valnötter är huvudingredienserna i detta tillbehör som passar till mycket. Det kommer från norra Iran där granatäpple, valnötter och olivträd finns i mängder. Örterna man använder i marinaden är mynta och chochagh. Den sistnämnda är tyvärr inte något man får tag på i övriga delar av landet (eller Sverige) men kan ersättas med koriander eller ännu mer mynta.

Liknande recept

Potatis med brynt smör, citron och örter

Fyllda pitabröd i våffeljärnet

Pulled purjolök med pistageyoghurt

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 250 g kärnfria oliver
  • 2 msk granatäppelsirap
  • 0.5 dl granatäppeljuice
  • 1 dl malda valnötter
  • 1 msk finhackad basilika
  • 1 msk finhackad koriander
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk golpar
  • Vad?

    En krydda du hittar i Mellanöstern-butiker. Kan uteslutas.

Garnering
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 0.5 dl hackade valnötter
  • 1 msk olivolja

Gör så här

Receptkreatör

Maryam Madaresi

Maryam Madaresi

Ett persiskt kök

Ett persiskt kök

I Ett persiskt kök (Bonnier Fakta) ger Maryam Madaresi en introduktion av det persiska köket som det förtjänar. Här finns grytor och risrätter, röror, bröd och desserter. Allt blandat med fantastiska bilder, fina matminnen och anekdoter. Det finns en del vegetariskt och veganskt, annars kan man ofta enkelt vegofiera.

bufféiraniranskoliverolivsalladpersiskvalnötssalladvalnötterveganveganskvegetariskvegetariskt

Publicerad: 3 februari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Maryam Madaresi

Maryam Madaresi

Ett persiskt kök

Ett persiskt kök

I Ett persiskt kök (Bonnier Fakta) ger Maryam Madaresi en introduktion av det persiska köket som det förtjänar. Här finns grytor och risrätter, röror, bröd och desserter. Allt blandat med fantastiska bilder, fina matminnen och anekdoter. Det finns en del vegetariskt och veganskt, annars kan man ofta enkelt vegofiera.

bufféiraniranskoliverolivsalladpersiskvalnötssalladvalnötterveganveganskvegetariskvegetariskt

Publicerad: 3 februari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept maj 12, 2025

Potatis med brynt smör, citron och örter

Den här kokta potatisen blandas med brynt smör, vitlök, citron och örter. Gott tillbehör till, inte minst till sommarens gillat. Psst... Jag testade margarinet Eleplant som har samma egenskaper som smör. Det går att brynas! Det får samma nötiga färg och smak som smör, men är helt växtbaserat.

Recept april 22, 2025

Fyllda pitabröd i våffeljärnet

Recept april 18, 2025

Pulled purjolök med pistageyoghurt

Recept april 17, 2025

Smörgåstårta à prinsess

Recept april 16, 2025

Smördegspaket med sparris

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.