
Zeiton parvarde – persisk olivsallad
Ingredienser
4 port
-
250 g kärnfria oliver
-
2 msk granatäppelsirap
-
0.5 dl granatäppeljuice
-
1 dl malda valnötter
-
1 msk finhackad basilika
-
1 msk finhackad koriander
-
2 st vitlöksklyftor
-
1 tsk golpar
Garnering
-
1 dl granatäppelkärnor
-
0.5 dl hackade valnötter
-
1 msk olivolja
Gör så här
Receptkreatör

Ett persiskt kök
I Ett persiskt kök (Bonnier Fakta) ger Maryam Madaresi en introduktion av det persiska köket som det förtjänar. Här finns grytor och risrätter, röror, bröd och desserter. Allt blandat med fantastiska bilder, fina matminnen och anekdoter. Det finns en del vegetariskt och veganskt, annars kan man ofta enkelt vegofiera.
Receptkreatör

Ett persiskt kök
I Ett persiskt kök (Bonnier Fakta) ger Maryam Madaresi en introduktion av det persiska köket som det förtjänar. Här finns grytor och risrätter, röror, bröd och desserter. Allt blandat med fantastiska bilder, fina matminnen och anekdoter. Det finns en del vegetariskt och veganskt, annars kan man ofta enkelt vegofiera.