Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Vegos gröna veckomeny v.20

Vegos gröna veckomeny v.20

Av Mattias

7 maj, 2025

Veckans gröna meny bjuder på vegetariska pannbiffar, sparrispytt, rårakor och blomkålscurry. Avsluta med en chokladig fudgekaka.

Av Mattias

7 maj, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk

Måndag:

Recept

Blomkålscurry med potatis och kikärter

Alla typer av smakrika currys är som gjorda för att bli matlådor. Finhackad spenat och koriander kan du ha med i en plastpåse vid sidan om.

Tisdag:

Recept

Vegetariska Restplättar – perfekt sätt att minska matsvinnet på!

Dessa restplättar har blivit så populära hos testfamiljerna att flera har åkt en extra gång till affären för att köpa ingredienser för att göra dem. Då försvinner poängen med att använda upp rester, men det får åtminstone mig att tömma min grönsaksbricka varje vecka.



Onsdag:

Recept

Vegetarisk Caponatabolognese med belugalinser

Caponata är som en italiensk ratatouille, fast ännu smakrikare om du frågar mig. Här har jag använt den som grund till den här smarriga bolognesen med belugalinser.

Torsdag:

Recept

Min bästa vegetariska tomatsoppa

Den här värmande vegetariska tomatsoppan får lite hetta från chili och blir extra matig med makaroner. Perfekt när det är kallt ute.

Fredag:

Recept

Dillstuvad sparrispytt

Det här här svensk husmanskost med en liten twist. Pytt i en krämig dillstuvning och vårens goda sparrisar. Enkel vardagsrätt.

Lördag:

Recept

Råraka med vegetarisk skärgårdsröra

Rårakor blir frasigt lyxiga när de steks. Lägg där till en ännu lyxigare skärgårdsröra och du har himmelriket på en tallrik.

Söndag:

Recept

Vegetariska pannbiffar med rödbeta och svamp

Dessa biffar görs på kikärtsmjöl som är fantastiskt på att binda samman ingredienser och bli till fasta biffar som varken är mosiga eller vill falla sönder. Biffarna är goda att äta som hamburgare eller t ex till rot- eller potatismos.

Sött:

Recept

Bästa fudgekakan

Den här kakan är inspirerad av vår populäraste video (15 miljoner visningar hittills) och det är tveklöst den bästa chokladkakan vi någonsin har smakat. Den är lätt att göra och ljuvlig att äta, och perfekt som födelsedagstårta.

Publicerad: 7 maj, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.