Vegetariska loaded nachos
30 september, 2021
*I samarbete med SimplyV Nordic*
Jag är ett galet stort fan av texmex-mat och tröttnar aldrig på det. När jag fick frågan om jag kunde göra något brutalt gott med SimplyV:s ost så hurrade jag, för jag har velat göra ”Loaded nachos” så länge. Du varvar helt enkelt nachos, en smältande god ostsås, sojafärs eller annat gott, hackad lök, tomater och jalapeños i en gratängfrm. Gratinera till perfektion och servera sedan med t ex guacamole och salsa. Herregud, så gott det är.
SimplyV – riven
Jag använde mig av SimplyV Gourmet Grated som är en riven, helt växtbaserad, ost. Den smälter underbart och passar prima både på pizza, gratänger, toast och som här i en sås. Den är fri från palmolja, soja och gluten. Du hittar den i kyldisken på Coop.
Recept: Vegetariska loaded nachos
4 portioner
1 påse nachos
300 g tacofärs, refried beans eller svarta bönor
1 tomat, finhackad
1 rödlök, finhackad
1 dl inlagda jalapenos
Ostsås
200 g riven SimplyV
3 ½ dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
½ tsk paprikapulver
¼ tsk cayennepeppar
Servering
yoghurt eller crème fraîche, t ex soja- eller havrebaserad
guacamole
färsk koriander
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop samtliga ingredienser till ostsåsen i en kastrull och smält ihop på medelhög värme.
3. Sprid ut häften av nachosen i en form. Toppa med hälften av ostsåsen, tacofärsen, tomater, lök och jalapeños.
4. Upprepa med resterande med ett lager till. Gratinera allt i 10-15 minuter eller tills allt har fått fint med färg.
5. Ta ut formen och servera med yoghurt, guacamole och koriander.