Här hittar du allt nytt inom vegovärlden. Nya produkter, intervjuer med spännande människor, kost & hälsa, artiklar om miljö & klimat, stadsguider, restaurangtips och mycket mer.
Artikel november 21, 2025
Rscueds Vintermumma kommer tillbaka varje vinter och vi är lika glada varje gång. En kryddig äppeldryck som är lika god varm som kall.
Artikel november 18, 2025
Letar du efter en hummus som alltid är redo när du är det? Sevans hummus i pouch är ett oväntat bra skafferihack: Färdig att äta och krämig som tusan.
Artikel november 18, 2025
Hos Pressbyrån PBX, koncept-butiken som testar framtidens hållbara convenience, lanseras nu tre nya växtbaserade produkter: en vegokorv, kryddiga sticks och funktionsgummies.
Artikel november 6, 2025
En riktigt god sås kan göra hela måltiden. Pepparsås från Farmers & Chefs är helt växtbaserad, krämig och full av smak – perfekt till vegobiffar, grillat eller rostade grönsaker.
Artikel november 6, 2025
Behöver du ett smidigt och smakrikt vegoalternativ till kvällens middag? Crispy Tofu Vego Frysta gör jobbet!
Artikel november 6, 2025
Ibra, grundaren av Hummusson, berättar hur beslutsamhet, gemenskap och kärleken till god mat ledde till Sveriges första konserveringsfria hummus i Tetra Pak-förpackning.
Artikel oktober 24, 2025
Greenvies “Ost Swedish Style” är ett växtbaserat alternativ till traditionell ost, framtagen för dig som vill ha god smak utan mjölk.
Artikel oktober 24, 2025
Boursin Plant-Based Garlic & Herbs är en växtbaserad version av den klassiska färskosten.
Artikel december 1, 2025
Jackfrukt är något som många pratar om men få verkar laga med. Tills nu! Vi lät Karoline ta fram några enkla och goda recept med jackfrukt, denna speciella frukt som du hittar i saltlake och som får en trådig textur när den tillagas, inte helt olikt kött. Väldigt rolig att tillaga och går att använda till så himla mycket!
Artikel december 1, 2025
Renée Voltaire blev förälskad i matchate för 20 år sedan och kärleken har bara vuxit. Skapa din egen lilla teceremoni med matcha hemma för att slappna av och landa i stunden, eller använd det i både bakning och matlagning. Vi tog ett snack med Renée om varför alla borde ge matcha en chans.
Artikel december 1, 2025
Kål är verkligen en underskattad råvara. Vilket är synd! För kål är inte bara billigt utan går att använda till så mycket — inte bara till klassisk husmanskost. Låt oss göra en liten djupdykning i vad som gör kålen så fantastisk och sedan testar vi några mumsiga och oväntade kålrecept!
Artikel december 1, 2025
Få kan mat från Asien som Jennie Walldén. Enkelt och inbjudande med smärre smakexplosioner vid varje tugga. I hennes bok Wok, ris, nudlar finns det massor med inspiration för hur du kan laga galet gott med asiatiska influenser alla dagar i veckan.
Artikel december 1, 2025
Diana ”Diadonna” Dontsova har släppt den helt fantastiska boken Diadonnas balkanmat som vi inte kan få nog av. Matglädje och matkultur i ett, med brutalt vackra bilder och mat man bara vill plocka ut från fotona och äta upp. Vi vill laga exakt allt!
Artikel november 26, 2025
Vi älskar kokböcker och det finns en hel hög där ute, både på svenska och engelska. Här har vi samlat några favoriter med mat som täcker stora delar av Mellanöstern. Hoppas att du får några nya favoriter! Många av böckerna har mycket vegetariskt, annars går det oftast enkelt att vegofiera. Psst… du kan beställa alla böcker på svenska nätbokhandlar, eller så ber du din fysiska butik att beställa in till dig.
Artikel september 12, 2025
Du känns väldigt snacksig… varför en bok först nu?– För att jag tycker det är konstigt att jag inte har skrivit en bok om snacks innan. Det enda jag gör är ju att snacksa. Vad är egentligen snacks?– En munsbit du kan äta utan kniv och gaffel. Du kan äta den med händerna. Tugga, dippa. […]
Artikel september 2, 2025
Lamees Ibrahim är matälskaren och matkreatören som har hjälpt till att sprida det irakiska köket runt om i Europa. Hon har även gjort en helt växtbaserad bok med irakisk mat som vi blev störtförälskade i. Här kommer en intervju om Lamees kärlek till mat samt några av hennes favoritrecept från boken — The Iraqi Vegan Cookbook.
Artikel november 18, 2025
Endast en tredjedel av unga svenskar känner sig trygga i köket. Samtidigt ökar både hämtmatstrenden och kostrelaterade hälsoproblem. Nu vill HelloFresh och TV-kocken Camilla Hamid ge nästa generation lust, kunskap och mod att laga mat – gärna med mer grönt i fokus.
Artikel november 11, 2025
VEGO bjöd in branschen till en eftermiddag där vi pratade växtbaserade trender och hur vi ska få fler att äta mer växtbaserat.
Artikel oktober 21, 2025
Vegomat till barn behöver varken vara krångligt eller tråkigt. Med lite fantasi, färg och enkla knep kan hela familjen njuta av växtbaserade favoriter som både mättar och peppar!
Artikel oktober 20, 2025
Den nya EAT-Lancet-rapporten slår fast det många redan anat: växterna är framtidens hjältar. Mer fullkorn, baljväxter och grönsaker – och betydligt mindre kött – är vägen mot en kost som både gör gott för kroppen och planeten.
Denna hemsida använder cookies