Annonsör
Här hittar du allt nytt inom vegovärlden. Nya produkter, intervjuer med spännande människor, kost & hälsa, artiklar om miljö & klimat, stadsguider, restaurangtips och mycket mer.
Annonsör
Artikel september 26, 2025
Köttbullar, biffar eller tacos? Färsodlarna lanserar en formbar vegofärs som ger dig total frihet i köket – utan tillsatser men full av smak och svenska baljväxter.
Artikel september 26, 2025
Glöm kompromisser! Nu kommer två vegoburgare som sätter smaken i centrum – helt utan onödiga tillsatser och fulla av svenska baljväxter.
Artikel september 26, 2025
Säg hej till Froosh Smoothie Green Dream – en fruktig och frisk nyhet som kombinerar äpple med mango, kiwi och vindruva. Perfekt att ta med på språng.
Artikel september 24, 2025
När MR Cake tar bullbak till en helt ny nivå – möt deras växtbaserade mandel-& vaniljbulle, fylld med kärlek (och nötter!) och perfekt för alla som vill njuta av något ljuvligt utan animaliska ingredienser.
Artikel september 17, 2025
Det är ofta såsen som gör måltiden komplett. Farmers & Chefs erbjuder två växtbaserade klassiker som passar lika bra till vardagsmiddagen som till helgens fest.
Artikel september 17, 2025
När hösten smyger sig på och kylan känns i luften finns det få saker som slår en riktigt god soppa. Farmers & Chefs har tagit fram tre varianter som både mättar och värmer – lagade på noggrant utvalda råvaror och helt växtbaserade.
Artikel september 11, 2025
Nu kommer Oatly med en nyhet för alla matcha-fans: en drickfärdig matcha latte som passar lika bra på språng som hemma.
Artikel september 9, 2025
För alla som vill njuta av fruktig yoghurt utan att göra avkall på hälsa eller smak kommer nu Oddlygoods nya serie Soygurt® Low Sugar. Serien bjuder på krämiga gurtar med under 5 gram socker per 100 ml, hög fruktandel och helt utan artificiella sötningsmedel.
Artikel september 26, 2025
Tofu är lite av ryggraden i vegoköket. En otroligt användbar produkt som när du väl får lite inspiration inser kan användas till så otroligt mycket. Här är några tips för hur du utforskar tofuns smakrika och goda potential.
Artikel september 26, 2025
Trots att tofu är en av världens mest älskade vegoråvaror tvekar många svenskar. Men kanske är det just den där “läskiga” ingrediensen som kan bli din nya favorit i köket.
Artikel september 16, 2025
Ylva Bergqvist visar i sin senaste kokbok att sallader är mer än bara… sallad. Det är färgsprakande, kreativt och smakrikt med smarta och roliga tips på hur du lyfter sallader till nya nivåer.
Artikel augusti 28, 2025
Få saker är så älskade i Sverige som potatisen. Och den är ju så användbar! Och varierad! Och god! I boken Godaste rätterna med potatis bjuds det på potatis i alla möjliga former. Ett måste för dig som älskar potatis.
Artikel september 12, 2025
Du känns väldigt snacksig… varför en bok först nu?– För att jag tycker det är konstigt att jag inte har skrivit en bok om snacks innan. Det enda jag gör är ju att snacksa. Vad är egentligen snacks?– En munsbit du kan äta utan kniv och gaffel. Du kan äta den med händerna. Tugga, dippa. […]
Artikel september 2, 2025
Lamees Ibrahim är matälskaren och matkreatören som har hjälpt till att sprida det irakiska köket runt om i Europa. Hon har även gjort en helt växtbaserad bok med irakisk mat som vi blev störtförälskade i. Här kommer en intervju om Lamees kärlek till mat samt några av hennes favoritrecept från boken — The Iraqi Vegan Cookbook.
Artikel augusti 27, 2025
Kantarellen är svampen som får hela Sverige att le. I boken Kantareller hyllas vår mest älskade matsvamp – med historier, tips och smarriga recept som gör svampturen ännu roligare.
Artikel augusti 14, 2025
Irina Janakievska, en London-baserad författare och receptutvecklare med rötter i Nordmakedonien, har skapat en kärleksfull hyllning till de allra mest underskattade matkulturerna i Europa med sin debutbok The Balkan Kitchen: Recipes and Stories from the Heart of the Balkans. Irina skriver med både hjärta och historia. Hon lämnar advokatyrket och fördjupar sig i matens kultur […]
Artikel september 26, 2025
För tredje året i rad lanserar El Taco Truck sin Rosa Bandet-kampanj “Touch Your Tortillas” i samarbete med Cancerfonden. Syftet är att påminna om vikten av att regelbundet undersöka sina bröst – minst en gång i månaden, alltså ungefär lika ofta som svenskar i snitt äter tacos.
Artikel augusti 28, 2025
På Helhetshälsa fokuserar man inte bara på rena tillskott utan onödiga tillsatser, här råder det även vegonorm. Varje lunch äts tillsammans och varje dag lagas det ny vegetarisk mat på plats. Här lever man som man lär och man tummar inte på sina värderingar.
Artikel augusti 25, 2025
10 ENKLA STEG IN I VEGOVÄRLDEN! 1. Gör det enkelt för digDet absolut enklaste du kan göra i början är att fortsätta äta de rätter du är van vid… men vegofiera! Byt ut korven mot vegetarisk korv, färsen mot vegetarisk färs o.s.v. Laga rätter du känner igen, med smaker du gillar, så kommer steget till […]
Artikel juni 18, 2025
Sproud har sedan start gjort sig kända för sina växtbaserade drycker gjorda på ärtprotein. Deras senaste innovation, Barista ZERO, innehåller varken socker eller kolhydrater, något som gör produkten unik på marknaden.
Annonsör
Denna hemsida använder cookies