Vi är så glada att presentera ett av våra mest maxade julnummer någonsin. Det är fyllt av fantastiskt god vegetarisk och vegansk mat till julbordet och vinterns alla dagar. Här finns spännande intervjuer och mysiga tips på hur du gör den här vintern härligare än någonsin. Kommer finnas i butik från den 17 november!

Vårt grönaste julbord!

Varje år delar vi med oss av den godaste vegetariska/veganska julmaten. I år blir det krämiga röror med kronärtskocka, dijon, rökig morot och annat mumsigt. Vi har en caesarsallad med valnötsdressing, godaste vegobollarna och en blandning av hasselbackspotatis och Janssons frestelse, ja och mycket mer.

Mer julmat

På tal om mycket mer så har vi ännu fler recept från några nya kokböcker. Vi delar med oss av några favoriter från En Grön jul och Högtider & Vardagsfest. Trevlig mat både för julbord och för vinterns alla måltider.

Genvägar till julbordet

Och för du som vill spara tid och stressa mindre så har vi även tips på smidiga genvägar via färdiga produkter att köpa in.

Glöggmingel!

Självklart ska man mysa hela vintern med varm glögg och goda sötsaker. Testa våra enkla biskvier och trillingnötspaj. Eller något matigare som potatisplättar med ostig kräm eller en pumpapizza med grönkålspizza.

Besök på en chokladfabrik

Favoriterna på Vegan Delights gör veganska praliner, bars och annat sött och gott med choklad. Glöm inte att beställa deras chokladkalender nu! Kolla in deras hemsida här.

Baka med Frida

Frida Svanberg aka. Fridas vegobak (@fridasvegobak på instagram) är proffs när det kommer till bakverk. Här är bland annat vaniljkola med choklad, pepparkaksmums och saffransbullar med lingoncurd.

Nyårsfest!

I år blir det plockmat till nyår! En läcker plockbricka med röror, ost och grönsaker. Frasiga smördegsrullar, läckra gurkrullar och annat mumsigt.

Sagan om saffran

Gunnel Carlsson har skrivit en fantastisk bok om saffran. Historia, myter, recept. Allt finns i den här drömska boken. I tidningen har vi bland annat ett recept på saffranssockerkaka.

Mer än julmat

Vi klämmer alltid in mer mat för vintern. Det är dels värmande mat i säsong, vår klassiska veckomeny som alltid finns med och i år har vi även asiatiska mat från fantastiska Maria Zihammou.