Kokos- och chokladpaj
22 november, 2015
Den här pajen är inte bara löjligt enkel utan även förkrossande god. Den är dessutom gjord på Alpros kokosgrädde som ger den här pajen en extra krämig och god konsistens och smak.
Kokos- och chokladpaj
8 bitar
Kokos och choklad är ett radarpar att räkna med. Här i en sammetslen chokladpaj som inte kan bli enklare att förbereda eller äta upp heller för den delen.
Vi har använt oss av Alpros kokosgrädde här, men du kan ta den grädde du gillar bäst. 😀
Pajskal
150 g kokosolja
300 g digestivekex
2 msk kakao
Kokos- och chokladfyllning
400 g mörk choklad
2½ dl Alpro kokosgrädde
1½ dl ljus sirap
flingsalt
Topping
färska bär och frukter till
Pajskal
Smält kokosoljan i mikron eller i en kastrull så att den blir flytande.
Mixa digestivekexen och kakaon till smulor i en matberedare. Häll över i en bunke och blanda ner kokosoljan. Rör runt så att allt blandas väl.
Pressa ut blandningen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Ställ in i kylen så länge.
Fyllning
Hacka den mörka chokladen fint.
Koka upp grädde och ljus sirap i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och häll ner den mörka chokladen och flingsaltet. Rör runt tills du har en sammetslen, slät kräm. Häll ner krämen i pajskalet och ställ in i kylen i minst 6 timmar, hest över natten.
Topping
Dekorera pajen med valfria bär och frukter. Servera!