Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › 10 vegetariska alternativ till sill i påsk

Fotograf: Mattias Kristiansson

10 vegetariska alternativ till sill i påsk

Av Mattias

7 februari, 2024

Nej, du måste inte ha sill och lax på påskbordet! Det finns jättemånga inläggningar, både i lag och krämiga varianter som är helt vegetariska. Aubergine, fänkål, svamp, lök mm. Mums!

Av Mattias

7 februari, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk

Recept

Picklad svamp och lök på skånskt vis

Det här är en vegetarisk twist på en klassisk skånsk inläggning, Brantevikssill, och blir bara godare om den får stå till sig några dagar.

Recept

Klassisk vegetarisk skagenröra

Skagenröra är en riktigt klassiker och passar både som förrätt som till alla högtider. Tofu, aubergine eller svamp. Det är bara att välja.

Recept

Vegetariska Kräftströmming – auberginerullar med tomat

Vi gillar att vegofiera klassikerna. Här är ett strålande exempel där vi har gjort om ”kräftströmmingen” och som slog till och med våra högt satta förväntningar.

Recept

Vegetarisk sill med dragon

En krämig auberginesill med färsk dragon smakar ljuvligt. Det går bra med torkad också, men ah vad färsk gör skillnad. Som dragonsill fast vegetarisk.

Recept

Fänkål i citronmajonnäs

Tunt skivad fänkål i en frisk citronmajonnäs är perfekt på buffén vid alla högtider.

Recept

Krämig gurksallad med tångkaviar

Den här salladen får fin krispighet från gurkan, krämighet från avokadon och perfekt sälta från tångkaviaren. En riktig favorit!

Recept

Vegetarisk morotslax

Det finns många varianter på ”morotslax” och här kommer min. Det är mer som en röra, men den har en härligt rökig, dillig smak. Smaken av hav kommer från noriark, som är samma ark du använder till sushi.

Recept

Vegetarisk sill med senap

Genom att förvälla auberginebitar får de en silliknande konsistens och passar perfekt i alla möjliga inläggningar. Här är en vegetarisk variant på klassikern senapssill.

Recept

Stekt inlagd vegetarisk auberginesill

En klassiker i vegetarisk tappning som kommer att knocka alla gäster på midsommarfesten.

Recept

Rotfruktssallad med saffran

Det här är en uppiffad variant av den klassiska Waldorfsalladen. Även god utan saffran, men nu är det ju faktiskt jul.

Publicerad: 7 februari, 2024

Uppdaterad: 7 februari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.